وبلاگ شخصی رضا مهدی پور

وبلاگ شخصی رضا مهدی پور

بصیرت و روشنگری مذهبی ،سیاسی ،فرهنگی ،اجتماعی
وبلاگ شخصی رضا مهدی پور

وبلاگ شخصی رضا مهدی پور

بصیرت و روشنگری مذهبی ،سیاسی ،فرهنگی ،اجتماعی

ما امروز به اسلام ناب محمدی (ص) احتیاج داریم؟

پاسخ کسانی که می‌گویند: ما امروز به اسلام ناب محمدی (ص) احتیاج نداریم، بلکه باید در کنار اسلام علوم روز مثل روانشناسی یا جامعه شناسی باشد، چیست؟

 

چه کسی گفته است که در کنار اسلام، کسب دیگر نباشد؟ آیا اسلام چنین فرموده است؟! یا آن که به خاطر عدم آشنایی با «اسلام»، نمی‌دانند که اصلاً «اسلام ناب محمدی ص» یعنی چه؟ و برخی نیز اساساً اسلام را نمی‌خواهند و چون این جمله‌ی حضرت امام خمینی (ره) می‌باشد، می‌خواهند به نوعی آن را رد و تکذیب کنند و اصلاً کاری با روانشناسی، جامعه‌شناسی و سایر علوم روز نیز ندارند.

«اسلام ناب محمدی ص»، یعنی همان اسلامی که خداوند متعال به همه انبیای الهی نازل نمود و فرمود: «إِنَّ الدِّینَ عِندَ اللّهِ الإِسْلاَمُ – به یقین که دین نزد خدا همان اسلام است» و آن را به تناسب شرایط زمانی، مکانی و جغرافیایی تکمیل نمود، تا نوبت به آخرین و ختم نبوت رسید و آن را با تعیین و تداوم «ولایت و امامت» چنان کامل نمود که موجب یأس و ناامیدی دشمن از تسلط بر دین و ایجاد انحراف در آن نیز بشود، و فرمود:

«... ألْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن دِینِکُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا فَمَنِ اضْطُرَّ فِی مَخْمَصَةٍ غَیْرَ مُتَجَانِفٍ لِّإِثْمٍ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ» (المائده، 3)

ترجمه: ... امروز کسانى که کفر ورزیده ‏اند از (ابطال و ازاله) دین شما مأیوس گشته ‏اند، پس از آنها مترسید و از من بترسید. امروز دین شما را برایتان کامل، و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را براى شما به عنوان آیینى (استوار و پایدار) پذیرفتم،- پس اگر کسى در حال قحطى و گرسنگى شدید بدون تمایل به گناه (به خوردن بعضى از آن حرام‏ها) ناچار شود، خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.
  
الف – اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله، در مقابل اسلام‌های دیگر مطرح می‌شود. مانند اسلام معاویه‌ای و یزیدی در گذشته و اسلام‌های امریکایی، انگلیسی، فراماسونی و صهیونیستی امروز. پس اسلام تا وقتی اسلام واقعی و دین الهی است که همان اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله باشد.

ب – اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله، یعنی اسلامی که «ولیّ» آن، الله، رسول و اولامر تعیین شده از سوی خدا هستند، نه اسلامی که چون مسیحیت یا یهودیت یا سایر ادیان و مکاتب، ولایتش در دست کفار و صاحبان زر و زور و تزویر و طواغیت دوران باشد. اسلامی است که حل اختلافات فی‌مابین را نیز به خدا و رسولش (ص) ارجاع می‌دهد، نه به امریکا و انگلیس:

«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ و َأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِی شَیْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ و َالرَّسُولِ إِن کُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ و َالْیَوْمِ الآخِرِ ذَلِکَ خَیْرٌ و َأَحْسَنُ تَأْوِیلاً» (النساء، 59)

ترجمه: اى کسانى که ایمان آورده ‏اید، خدا را اطاعت کنید و از فرستاده او و صاحبان امرتان (که جانشینان معصوم پیامبرند) اطاعت نمایید. پس اگر درباره چیزى (از امور دین یا دنیا) نزاع داشتید آن را به خدا و رسولش برگردانید (اختلاف در دین را به وسیله فقیه و اختلاف در دنیا را به واسطه قاضى به کتاب و سنّت بازگردانید) اگر ایمان به خدا و روز واپسین دارید، این (براى شما) بهتر و خوش عاقبت‏ تر است.

ج – اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله، یعنی اسلامی که دین را بین خدا و انسان تقسیم نموده است تا احکام مربوط به طهارت، وضو و غسلش را خدا بفرماید و احکام مربوط به تمامی شئون زندگی اجتماعی‌اش، از سیاست و حکومت گرفته تا قضا، اقتصاد، روابط بین‌الملل، جنگ، صلح، معاهده و ...، را انسان‌های مستکبر و مستبد دیکته کنند. بلکه همان اسلام ناب «فقاهتی» است که همه احکامش را از خدا می‌گیرد.

د – این اسلام نه تنها هیچ منافاتی با علوم تجربی، علوم روز و هیچ علم دیگری ندارد، بلکه اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله، تنها دینی است که باور اصولش بر اساس حجّت عقلی می‌باشد و در تمامی شئون، انسان را به تعقل، تفکر، تعلیم و تعلّم وامیدارد و حتی دستور می‌دهد در موضوعی که علم ندارید، وارد نشده و ایستادگی ننمایید، چون مسئول شنیده‌ها، گفته‌ها، اعمال، باورهای قلبی و آثارشان هستید:

«وَ لاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤَادَ کُلُّ أُولئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولًا» (الإسراء، 36)

ترجمه: و از چیزى که بدان علم ندارى (در مرحله اعتقاد و گفتار و عمل) پیروى مکن، زیرا گوش و چشم و دل، هر یک مورد سؤال قرار خواهند گرفت.

ﻫ – این اسلام به انسان دستور می‌دهد که در هر زمینه‌ای کسب علم نماید، منتهی علم حکیمانه، نه فقط خواندن کهنه کتابی به نام دینا که اول و آخرش افتاده است.

*- دستور به جانور شناسی می‌دهد: «أَفَلَا یَنظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ کَیْفَ خُلِقَتْ – الغاشیه، 17» - پس آیا به شتر نمى‏ نگرند که چگونه آفریده شده است؟ - و می‌فرماید برای شما انواع پرندگان خلق نمودم و هم چنین حیواناتی که روی شکم راه می‌روند (مَّن یَمْشِی عَلَى بَطْنِ)، و حیواناتی که روی دو پا راه می‌روند (و َمِنْهُم مَّن یَمْشِی عَلَى رِجْلَیْنِ) و حیواناتی که چهارپا هستند (و َمِنْهُم مَّن یَمْشِی عَلَى أَرْبَع)،... تا به قدرت خدا پی‌ببرید (حکمت).

*- دستور به زیست شناسی می‌دهد، از گیاه‌شناسی گرفته تا طبیعت، نجوم، ریاضیات تا شناخت زمین و کرات آسمانی. البته نه فقط شناخت ابزاری، بلکه شناخت حکیمانه برای تعقل:

«و َفِی الأَرْضِ قِطَعٌ مُّتَجَاوِرَاتٌ و َجَنَّاتٌ مِّنْ أَعْنَابٍ و َزَرْعٌ و َنَخِیلٌ صِنْوَانٌ وَ غَیْرُ صِنْوَانٍ یُسْقَى بِمَاء وَاحِدٍ وَ نُفَضِّلُ بَعْضَهَا عَلَى بَعْضٍ فِی الأُکُلِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَعْقِلُونَ» (الرعد، 4)

ترجمه: و در زمین قطعاتى است کنار هم و باغ‌هایى از انگور و کشتزارها و درختان خرما چه از یک ریشه و چه از غیر یک ریشه که با یک آب سیراب مى ‏گردند و [با این همه] برخى از آنها را در میوه [از حیث مزه و نوع و کیفیت] بر برخى دیگر برترى مى ‏دهیم بى گمان در این [امر نیز] براى مردمى که تعقل مى‏ کنند دلایل [روشنى] است.

«و َسَخَّرَ لَکُمُ اللَّیْلَ وَ الْنَّهَارَ و َالشَّمْسَ و َالْقَمَرَ و َالْنُّجُومُ مُسَخَّرَاتٌ بِأَمْرِهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَعْقِلُونَ»

ترجمه: و شب و روز و خورشید و ماه را براى شما رام گردانید و ستارگان به فرمان او مسخر شده ‏اند مسلما در این [امور] براى مردمى که تعقل مى کنند نشانه ‏هاست.

*- اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه آله، دستور به نشانه‌شناسی می‌دهد که پس از 14 قرن تازه به اهمیت آن پی‌پرده‌اند و می‌فرماید بروید در گسترانیده شدن زمین، قرار گرفتن کوه‌ها و رودخانه‌ها، گیاهان و میوه‌های متعدد و خواص آنها، نرینگی و مادگی آنها و خلاصه گردش زمین و پدید آمدن شب و روز «تفکر» کنید. (الرعد، 3)

*- می‌فرماید بروید در کشاورزی و کشت درختانی چون انگور، زیتون، خرما و سایر محصولات «تفکر» کنید.  و در خصوص زمین، آسمان، خورشید، ماه و ستارگان تعقل نمایید. (النحل، 12و 11).

این اسلام می‌فرماید که بروید انسان‌شناسی کنید و ما برای شما یک کتابی فرستادیم در آن شناسه‌ها، بایدها و نبایدها و خیر و ضرر خودتان بیان شده است تا تعقل نمایید:

«لَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَیْکُمْ کِتَابًا فِیهِ ذِکْرُکُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ» (الأنبیاء، 11)

ترجمه: در حقیقت ما کتابى به سوى شما نازل کردیم که یاد شما در آن است آیا نمى ‏اندیشید.

پس اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله که مستدل بر عقل و وحی بوده و شامل: جهان‌بینی – ایدئولوژی و بایدها و نبایدها در هر مقوله‌ای می‌باشد، همان اسلام عقل، فطرت، علم و عمل است.